Калкулатор паушалног пореза

Услови квалитета хлеба и осталих пекарских производа

Како би пекарске производе (хлеб, пецива и остале пекарске производе) могао да ставиш у промет неопходно је да њихов изглед, мирис и укус буду својствени одговарајућој врсти производа и не треба да имају страни мирис и укус. Поред тога, мораш водити рачуна о томе да кора не буде одвојена од средине, да нема воденастих или сланинастих слојева средине, да нема грудвица брашна или соли у средини, као и да су производи довољно печени.

Уколико желиш да производиш хлеб, води рачуна о томе да садржај влаге у средини белог и полубелог пшеничног хлеба може бити највише 46%, у средини пшеничног црног хлеба и пшеничног интегралног хлеба највише 47%, а у средини мешаних врста хлеба највише 50%.

Уколико желиш да производиш пециво садржај влаге може износити највише 40% за пециво масе до 50 грама, највише 43% за пециво масе од 50 грама до 150 грама и највише 45% за пециво од 150 грама до 250 грама.