Калкулатор паушалног пореза

Могућности за усавршавање твог бизниса

Као и у сваком бизнису и делатности, потребно је константно усавршавање знања и способности како би бизнис могао да се развија. Тако, и у овој делатности значајно је да имаш у виду да постоје различити начини за усавршавање и стицање нових знања. Имајући у виду развој технологије и примену модерне и паметне технологије на савременим моторним возилима, важно је да услуге које пружаш могу да испрате све новине које се јављају у овој делатности.

Постоје различите врсте обука и конференција које можеш да посећујеш или да то омогућиш за твоје запослене. Имај у виду да се делатност сервисирања моторних возила константно мења, унапређује и модернизује, па се у том смислу и сервисирање моторних возила данас, за разлику од сервисирања у неком претходном периоду, све више своди на дијагностику и рад на софтверима. У том смислу је јако важно да констано усавршаваш своје знање, што можеш постићи путем различитих обука. Узми у обзир да, иако наизглед делује да средства која треба да издвојиш за обуку износе много, нова знања стечена на обуци ће ти омогућити да своје услуге сервисирања пружаш и у погледу новијих и модернијих моторних возила. Тако, посредством различитих обука имаш могућност да стекнеш нова знања или усавршиш постојећа из области рада на електричним моторним возилима, која неминовно постају све присутнија на тржишту. Са друге стране, можеш похађати и обуку и вези са менаџментом и унапређењем пословања и бриге о клијентима, што представља такође веома битан аспект пословања. На следећем    се можеш информисати о школском центру за обуку ауто-сервисера и пронаћи додатне информације у вези са обукама које организују.

Имај у виду да средства која издвојиш у усавршавање и стицање нових знања није трошак већ улагање у твој бизнис, што доприноси ширењу мреже твојих клијената и развијању твог пословања. Са друге стране, имај у виду и да на овај начин не само да доприносиш ширењу свог бизниса, већ на првом месту, на тај начин и опстајеш у овом бизнису, с обзиром на убрзано развијање ове индустрије и чињеницу да ће твоји клијенти поседовати доста савременија моторна возила од оних са којима си се сусретао у пракси.

Имај у виду да је специјализација и у овој делатности јако важна, па ти саветујемо да своје пословање организујеш на начин да у свом ауто-сервису пружаш тачно одређене услуге поправке одређених делова моторних возила или технологија, односно да пружаш услугу сервисирања тачно одређених брендова моторних возила. Уколико усавршиш услугу сервисирања одређеног бренда моторних возила, размисли да свој бизнис развијеш пружањем услуге сервисирања још неког бренда моторног возила. На тај начин ћеш на тржишту постати препознатљив и имати прилику да се усавршиш у пружању одређених услуга сходно твом пословном моделу, а уједно је овакав начин пословања и економски најисплативији. Имај у виду да само велики сервиси имају ту могућност и повластицу да пружају све врсте поправки јер те услуге спроводе кроз запошљавање великог броја запослених који су специјализовани у пружању само једне врсте поправки.

Поред усавршавања, битно је и повезивање и дељење искустава са власницима бизниса из исте делатности. Један од начина за то јесте и путем пословних удружења која пружају прилику да се припадници исте делатности повежу и размењују искуства. Путем овог  се можеш упознати са радом и активностима Удружења Ауто Сервиси Србије.

Путем сајта Удружења Ауто Сервиси Србије, корисницима услуга се нуди могућност да, уношењем одговарајућих параметара (одабиром града, врсте поправке и бренда возила), добију информацију о најближем легалном ауто-сервису. Ово је још један од разлога зашто је изузетно важно да региструјеш обављање своје делатности, а више о томе можеш да прочиташ на  .