Калкулатор паушалног пореза

Шта треба да знаш о условима везаним за забрану пушења у објекту за производњу хране?

Потребно је да се упознаш са различитим условима који у твом објекту за производњу хране треба да буду испуњени у зависности од врсте објекта. Наиме, само у посебно одређеним смештајним јединицама, односно собама, пушење је дозвољено у следећим случајевима:

  • Ако су документом тачно одређене собе (спрат и број собе) у којима је пушење дозвољено,

  • Ако госту приликом издавања собе понудиш да изабере собу у којој је пушење дозвољено или собу у којој пушење није дозвољено,

  • Ако на улазним вратима собе истакнеш знак да је у тој соби пушење дозвољено, односно да није дозвољено,

  • Ако соба има плафон и ако је, осим што има врата и прозоре, потпуно затворена са свих страна тврдим зидовима од пода до плафона,

  • Ако поседујеш вентилациони систем у соби у којој је пушење дозвољено, а из тог вентилационог система ваздух не допире у друге просторије у којима пушење није дозвољено,

  • Ако између собе у којој је пушење дозвољено и оне у којој је забрањено постоје врата која се механички затварају.

Изнад врата или уз врата просторије за пушење мора да постоји ознака: "Просторија за пушење", као и број лица која у исто време могу бити у просторији за пушење, у зависности од капацитета вентилационог система за пречишћавање ваздуха.

Просторија за пушење мора бити затворена просторија у целини и са клизним вратима која се морају самостално затварати, с тим да се затворени прозори и врата сматрају као део зида те просторије.

Просторија за пушење мора бити опремљена вентилационим системом који је саставни део просторије за пушење која је физички одвојена од другог вентилационог система, с тим да ваздух с дуванским димом из просторије за пушење не сме да прелази у друге затворене просторије које се налазе у том затвореном простору.

Ваздух из просторије за пушење не сме да се рециклира, него мора путем вентилационог система бити изведен у отворени простор.

Уколико се бавиш производњом, контролом и смештајем животних намирница нећеш имати могућност да одредиш просторију у којој је пушење дозвољено, јер је тада забрана пушења потпуна.