Калкулатор паушалног пореза

На шта да додатно да обратиш пажњу приликом запошљавања радника уколико у твом угоститељском објекту пружаш и услугу послуживања хране?

Водичи за пословање

Како да започнеш и водиш свој бизнис у угоститељству? - смештајни објекти и услуживање хране -
  1. Потребно је да имаш лице које је у сталном радном односу и које ће да буде одговорно и адекватно обучено за примену HACCP протокола на део везан за HАCCP система), те да
  2. Обучиш запослена лица за примену добре произвођачке и хигијенске праксу при руковању храном, укључујући заштиту од контаминације.

Ако не одредиш одговорно лице за спровођење добре произвођачке и хигијенске праксе, инспектор који буде испитивао да ли си испунио све обавезе по овом основу, може да покрене прекршајни поступак на основу ког суд можеш платиш казну у распону од 30.000 до 50.000 динара.