Калкулатор паушалног пореза

На шта да додатно да обратиш пажњу приликом запошљавања радника уколико у твом угоститељском објекту пружаш и услугу послуживања хране?

  1. потребно је да имаш лице које је у сталном радном односу и које ће да буде одговорно и адекватно обучено за примену HACCP протокола ( на део везан за HАCCP протокол), те да

  2. организујеш посао тако да имаш запослена лица која ће да омогуће добру произвођачку и хигијенску праксу при руковању храном, укључујући заштиту од контаминације, као и контролу штеточина.

Ако не одредиш одговорно лице за спровођење добре произвођачке и хигијенске праксе, инспектор који буде испитивао да ли си испунио све обавезе по овом основу, може да покрене прекршајни поступак на основу ког суд можеш платиш казну у распону од 30.000 до 50.000 динара.