Калкулатор паушалног пореза

Безбедност козметичког производа

Најважнији од свих услова које козметички производи у твом салону треба да испуне тичу се њихове безбедности. Како би људи који долазе у твој салон били задовољни услугом коју пружаш, као приоритет постави постизање квалитета својих козметичких производа. У наставку ћемо по целинама да саставимо преглед свих информација са којима требаш да будеш упознат.

Савет – Уколико размишљаш о томе да уложиш у отварање фризерског салона или салона лепоте, али се плашиш да услед огромне конкуренције нећеш моћи да успеш, а при том су ти ограничена и средства – приоритетизуј квалитет производа. Многи предузетници у овој области данас највише улажу у маркетинг и промоцију својих салона, док се квалитет услуге ставља у други план. Иновативност и квалитетна услуга ће увек да нађу пут до потрошача.

Усклађивањем своје делатности са траженим безбедносним стандардима, обезбеђујеш да твоје пословање буде у складу са принципима добре произвођачке праксе (више о правима потрошача на следећем   ).

Козметички производи који се испоручују на тржиште морају да буду безбедни за људско здравље, уколико се примењују под нормалним или разумно предвидљивим условима, узимајући у обзир нарочито:

  • изглед производа укључујући и усклађеност са прописима којима се регулишу обмањујући производи у смислу опште безбедности производа (детаљнија регулатива из ове области је предвиђена Законом о предметима опште употребе);

  • њено декларисање;

  • упутство за примену и одлагање;

  • било које друге податке или информације које даје одговорно лице.

Лице које ће бити одговорно за надзор и процену безбедности козметичког производа (више информација о томе ко се сматра одговорним лицем можеш да прочиташ   ) мора да поседује јавну исправу у области високог образовања из области фармације, медицине, токсикологије, или сличних еквивалентих дисциплина.