Потребно је да обезбедиш одговарајуће снабдевање водом за пиће, која се користи када је потребно да се спречи контаминација хране.
Чиста вода може да се употребљава за све производе рибарства, а чиста морска вода може да се употребљава за живе шкољкаше, бодљокошце, плашташе и морске пужеве, као и за спољашње прање, при чему за снабдевање том водом морају да буду обезбеђени одговарајући услови и опрема који обезбеђују да коришћење те воде није извор контаминације за храну.
У случају када се за потребе гашења пожара, производњу паре, хлађење и друге сличне намене употребљава вода која није за пиће, мора да буде обезбеђено да та вода циркулише у одвојеном, посебно обележеном цевоводу који није повезан и не дозвољава враћање те воде у систем цевовода у коме је вода за пиће.
Рециклирана вода која се употребљава у преради или као састојак хране, не сме да представља ризик за контаминацију и мора да одговара стандардима који су прописани за воду за пиће, осим ако се докаже да квалитет те воде нема утицаја на здравствену исправност хране која је у завршном облику производње.
Лед који долази у контакт са храном, као и лед који може да контаминира храну, мора да се производи из воде за пиће. Додатно производња, руковање и складиштење леда спроводи у условима који га штите од контаминације.
Чиста вода може да се употребљава за све производе рибарства приликом припреме хране, а чиста морска вода може да се употребљава за живе шкољкаше, бодљокошце, плашташе и морске пужеве, као и за спољашње прање производа, при чему за снабдевање том водом морају да буду обезбеђени одговарајући услови и опрема који обезбеђују да коришћење те воде није извор контаминације за храну.
Пара која се користи у непосредном контакту са храном не сме да садржи материје које представљају ризик за здравље, као ни материје који би могли да контаминирају храну.
Ако се храна обрађује топлотом у херметички затвореним контејнерима или посудама, мора да се обезбеди да вода која се користи за хлађење контејнера и посуда после топлотне обраде не буде извор контаминације хране.