Калкулатор паушалног пореза

Општи минимални технички услови који се односе на опремање твог угоститељског објекта

У наставку можеш да се упознаш са одређеним минималним техничким условима које твој угоститељски објекат треба да испуњава у погледу уређења и опремања.

Твој угоститељски објекат мора да испуњава одређене минимално-техничке и санитарно-хигијенске услове, односно стандарде за обављање предметне делатности.

  • Постоје општи минимални технички услови за уређење и опремање угоститељских објеката, којима је предвиђено да твој угоститељски објекат мора да испуњава следеће услове:
  • обезбеђено снабдевање текућом хигијенски исправном водом за пиће,
  • обезбеђено снабдевање електричном енергијом,
  • одлагање чврстих отпадних материја,
  • одвођење отпадних вода,
  • обезбеђено грејање у свим просторијама и просторима у угоститељском објекту,
  • температура ваздуха у просторијама у којима бораве или се задржавају гости мора да износи најмање 18,5 °C,
  • најмање један телефон на располагању гостима (то може бити било фиксни било мобилни телефон),
  • посебно уређен прилаз до улаза за госте који морају да буду осветљени у време рада објекта ноћу,
  • одговарајуће осветљење,
  • одговарајући прилаз улазу у угоститељски објекат за особе са инвалидитетом, и
  • обезбеђена противклизна заштита подова.

Поред наведеног, твој угоститељски објекат мора да испуњава и одређене посебне минималне техничке услове који се односе на просторије које твој угоститељски објекат мора да поседује.

Уколико у твом угоститељском објекту за смештај желиш да пружаш и услуге припремања и услуживања хране, пића и напитака, онда се твој угоститељски објекат састоји из више целина – економско техничког дела, просторија услужног дела за исхрану и пиће и просторија услужног дела за смештај.