О порталу

Мали бизнис информатор је интерактивни портал намењен предузетницима и власницима малих и микро предузећа, сачињен у оквиру истоименог пројекта који се спроводи уз подршку Британске амбасаде у Београду и у партнерству са Кабинетом председнице Владе Србије, Министарством привреде, Министарством финансија и других актера за унапређење положаја микро предузећа и предузетника, у циљу јачања конкурентности и тржишне позицијe.

На порталу су представљене информације и садржаји корисни за пословање, на пример: како и када се плаћа порез, да ли постоје неке додатне накнаде које се морају платити, како пословати електронски, како запослити раднике, шта је инспекцијски надзор, одговарајућа законска регулатива и сл.

Корисницима портала је омогућена регистрација путем које имају привилегован приступ разним едукативним материјалима, могућност да поставе питања и дају предлоге (иницијативе) ради остваривања ефикасног и лакшег пословања, добијају вести о изменама у законима и сл.  

У оквиру пројекта одржан је низ обука и тренинга за предузетнике и мале привреднике у вези са лакшим разумевањем и применом појединих прописа. Организован је и дигитални караван у пет локалних самоуправа (Нови Сад, Крагујевац, Крушевац, Ниш, Ваљево) током којег су стручњаци обишли преко 500 привредника и одговарали на актуелна питања у вези са новим системом фискализације, могућностима увођења безготовинског плаћања и могућностима које пружа трговина путем интернета. Привредницима је представљен значај регистровања предузећа на „Google”  мапама за већу видљивост и препознатљивост њхихових предузећа.


Регистрација

Регистрацијом резервишите свој ницкнаме за коментарисање и добијајте најновије информације из света предузетништва.

Уз подршку Британске амбасаде и у партнерству са Кабинетом председнице Владе Србије, Министарством привреде и Министарством финансија