Калкулатор паушалног пореза

На који начин се одређује цена доставе?

Цена доставе је изузетно важна ставка, како за трговца, тако и за купца. Начин утврђивања цене испоруке је доста разнолик и другачији од фирме до фирме. Цену испоруке диктира габарит пакета, локација, колико курира иде на испоруку (ако се испоручује фрижидер потребне 2 особе ако се уноси у стан). У највећем броју случајева у електронској трговини купац не плаћа трошкове испоруке у случају да потроши одређени износ новца. Трошкове испоруке у том случају покрива трговац.

 

Поред тога, у случају готовинског плаћања приликом поузећа робе, курирска служба у року од најкасније 3 радна дана уплаћује уку- пан плаћени износ са свог рачуна на рачун трговца. За услугу наплате робе од купца, курирска служба наплаћује провизију од сваке испоруке и једном недељно или месечно (свака курирска служба ради другачије) фактурише трговцу износ за плаћање. Износ провизије за наплату робе од купца углавном износи од 0.90% до 1,5% од вредности испоруке.


Регистрација

Регистрацијом резервишите свој ницкнаме за коментарисање и добијајте најновије информације из света предузетништва.

Уз подршку Британске амбасаде и у партнерству са Кабинетом председнице Владе Србије, Министарством привреде и Министарством финансија