Калкулатор паушалног пореза

Посебни услови који се односе на угоститељске објекте за смештај врсте сеоско туристичко домаћинство

Уколико желиш да услуге смештаја пружаш у угоститељском објекту за смештај врсте сеоско туристичко домаћинство, мораш имати обезбеђену кухињу и просторију односно посебан простор за услуживање. Такође, своје услуге можеш организовати и на начин да гости могу у кухињи сеоског туристичког домаћинства сами припремати храну.

Такође, у оквиру сеоског туристичког домаћинства можеш пружати и услуге смештаја на отвореном у привремено постављеној опреми за камповање. Уколико се одлучиш за овакав начин пружања услуге, имај у виду да можеш вршити за највише 30 гостију.

Уколико у оквиру угоститељског објекта врсте кућа или апартман имаш просторију или део просторије за припремање хране која је опремљена, онда и сам гост може припремати храну и пиће самостално.

Уколико у оквиру твог сеоског чуваш и домаће животиње, имај у виду да објекти у којима се чувају домаће животиње морају да буду физички и видно одвојени од објекта у ком пружаш услуге смештаја, исхране и пића. У том случају, битна је и локација на којој се налази предметни објекат. Наиме, веома је важно да се објекат налази на локацији која је добро проветрена да не би долазило до ширења непријатних мириса у објекат у којем се пружају услуге смештаја, исхране и пића.